Och Epic-app till Android och Ios på gång.

Ända sedan premiären i slutet av 2018 har Epic Games Store gett bort enskilda spel gratis under begränsad tid. I många fall har det medfört att försäljningen ökat, säger Epics VD Tim Sweeney till Gamespot.

Sweeney menar att möjligheten att testa gratis gör att många får upp ögonen för genrer och spel de annars inte hade testat.

You're not going to go out and buy if you're not into games like Satisfactory, you're not going to go out and spend money to buy Satisfactory but if you get it for free you realize it's an awesome game.

Han ger inga konkreta exempel, men säger att spelutvecklare haft nytta av att ge bort spelen hos Epic.

People have discovered a lot of great games that way. It's been a benefit for game developers. Most developers who launch their games for free on the store found that their sales on Steam and on console platforms actually increased after they went free on Epic because of increased awareness and so it's been a really positive thing and it's brought tens of millions of new users into the Epic Games ecosystem and that's been a wonderful thing for the company.

Huruvida utvecklarna i slutändan tjänat pengar på det är en fråga som förblir obesvarad. Kostnaden för att skänka bort spelen måste vägas mot hur mycket de tjänar på den eventuellt ökade försäljningen, och även fortsatt försäljning tack vare att spelet får uppmärksamhet. En inte fullt så lätt lätt ekvation som Sweeneys uttalande ger sken av. Men medan du funderar kan du hämta Borderlands: The Handesome Collection gratis från EGS.

Avslutningsvis: Sweeney säger att han vill släppa Epic Games Store till Ios och Andorid. Oklart när.

Skicka en rättelse
Tack för info, hoppas pengarna sätts tillbaka på kortet man betalar med om man inte använder steam wallet, lite oklart i vilkoren tycker jag. 02/06 Haha, så kanske det är! Men om du inte får med dig gubben och barnen in på IKEA så blir det ingen dubbelsäng :D 02/06 Jag trodde korven var till för att trösta gubbarna och barnen, inte för att folk tänkte "ikväll ska jag åka iväg för att äta korv på Biltema!" :D 02/06 Hehe, hade en före detta Steam "vän" som gjorde så och tillslut fick han en varning från Valve då det skedde på tok för många gånger. Så han missbrukade ju denna funktion helt klart men så är det väl med allt att vissa tar det till gränser bortom ok.... 02/06 Haha, så detta är samma fenomen som 5 kr korven på Biltema och IKEA? Luras in för korven kommer ut med nya fälgar och en dubbelsäng :D 02/06 Ja man får ju se det hur man vill. Men det går ju att "prova" spel på det sättet och om speltillverkarna inte erbjuder andra sätt så får man ju utnyttja det. Steam frågar varför man lämnar tillbaka och att man inte tycker om spelet har jag för mig finns... 02/06 Notera att han inte säger att gratisspelen har varit en framgång för Epic, han säger att Steam och konsollbutiker har tjänat på deras strategi. Detta är ju en självklarhet eftersom de andra tar betalt och Epic bara har utgifter. ;) 02/06 Tänker du på "köp och lämna tillbaka" AKA refunds? Känns mer som en gå-runt-lösning än "erbjudande". 02/06 Den processen fungerar väldigt smidigt. Har alltid använt mig av Paypal så pengarna har betalats tillbaka där dom kom ifrån. 02/06 Håller helt med och har också agerat på liknade sätt när jag köper spel. Vet att man kan testa spel i två timmar på steam och sen begära refund men har aldrig prövat. Nån som vet om den processen brukar fungera smidigt? 02/06