Andreas Eklöv har spelat och berättar vad vi har att vänta.

Persona 4 Golden har fram tills nu endast funnits att tillgå på Playstation Vita, men precis som det ryktades om tidigare under veckan kommer även PC-spelare att få göra sig bekanta med denna guldklimp i JPRG-världen. Under PC Gaming Show har Atlus inte bara utannonserat versionen ifråga, utan även meddelat att den redan nu går att köpa och spela via Steam för cirka 200 kronor.

FZ:s egen Andreas Eklöv har spelat för fulla muggar, men känner att han vill klämma lite mer på denna PC-version innan han släpper på sin fullfjädrade recension. Nedan hittar ni dock hans inledande tankar om denna portning, såväl som lite egentagna bilder av härligheten.

Persona 4 Golden är ett av de bästa spelen i Persona-serien, och JRPG-genren för den delen, och det har därför varit synd och skam att spelet varit begränsat till den relativt lilla skara som äger en PS Vita. Lyckligtvis råder Atlus bot på denna oförrätt och ger även PC-ägare en dos av denna välsmakande karamell.

Persona 4 Golden är en rak portning av PS Vita-versionen, där mest grundläggande plattformsegenskaper som hög upplösning stöds och kombinationen mus/tangentbord kan användas för kontroll. Det handlar alltså inte om en remaster med massa nytt grafiskt godis. Det syns i allt från relativt rudimentära 3D-miljöer till avskalade konfigurationsmöjligheter. Men lyckligtvis är Persona 4 Golden precis som i originalet fortfarande en estetisk fullträff med urläcker anime-stil, seriens typiskt starka narrativ och musik som tillhör genrens bästa.

Detta handlar till syvende och sist inte om att blända PC-publiken med teknisk finess, utan att ge den möjligheten att uppleva en av JRPG-genrens absoluta finaste pärlor. Det är något jag är väldigt glad över, och ser fram emot att lämna slutgiltigt omdöme nästa vecka.

Det låter med andra ord som en ganska rättfram portning, men mer behövs nog inte eftersom det rör sig om ett av de mest uppskattade JRPG-spelen någonsin. Den fullständiga recensionen av Persona 4 Golden till PC läser ni alltså här på FZ nästa vecka.

Skicka en rättelse
@Duke_Gamer: 2:an (och kanske även 1:an) finns till PSP där en uppdatering släpptes för närmre 10 år sedan. Det var ingen kommersiell succé i väst så andra halvan av P2 släpptes bara i Japan (går endast spela på PS1!) Spelade igenom P2IS och P2EP innan... 14/06 Kommer förmodligen att köpa detta. Har spelet femman en hel del. Grymt bra, trots att jag tappade tråden efter 70+ timmar. 14/06 Väl skrivet! 14/06 jo men om man skipper 1-2 så bundle med Persona 3 fes + 4 golden vore ej fel inte för man måste spela 3an för o spela 4an men det är ju lite saker från 3an som kommer up i 4an. Jag syfta mer på kanske vore bra see 3-4 eller helst 1-4 så alla som ej tagi... 14/06 Nice! Hoppas fler Persona spel kommer till PC. 13/06 P4 Golden har mer innehåll än P4 dock. På samma sätt som P5 Royal har mer innehåll än P5. Båda i form av expanderad story och nya game mechanics. Så P4G är väl värt att köra även om man påbörjat vanliga P4. En orsak att vi inte ser bundles med 1 till 4... 13/06 @Duke_Gamer: Jag tror nog att Persona 3 FES (en utökad version av Persona 3 till PS2) kan komma att portas, men P1 och P2 är så pass gamla och tekniskt/artistiskt föråldrade att Atlus i princip skulle behöva göra en remake eller åtminstone rejäl remaste... 13/06 Jag har både 3an och 4 på min ps3. Men det är najs att see det på PC fast man undrar ju om dom nu porta 4an till PC varför inte göra en bundle me 1-4 ? 13/06 Nu gav Atlus mig en ursäkt att spela igenom P4G för fjärde gången :) Blir start så snart jag är klar med Xenoblade Chronicles Definitive edition. Mycket goda nyheter att fler får uppleva detta spel. Top sellers listan på Steam tyder på att det funnits... 13/06 Fantastiskt spel, blir att spela igenom det igen när jag betat av en del av de spelen jag kör just nu :) 13/06