Persona 4 Golden har fram tills nu endast funnits att tillgå på Playstation Vita, men precis som det ryktades om tidigare under veckan kommer även PC-spelare att få göra sig bekanta med denna guldklimp i JPRG-världen. Under PC Gaming Show har Atlus inte bara utannonserat versionen ifråga, utan även meddelat att den redan nu går att köpa och spela via Steam för cirka 200 kronor.

FZ:s egen Andreas Eklöv har spelat för fulla muggar, men känner att han vill klämma lite mer på denna PC-version innan han släpper på sin fullfjädrade recension. Nedan hittar ni dock hans inledande tankar om denna portning, såväl som lite egentagna bilder av härligheten.

Persona 4 Golden är ett av de bästa spelen i Persona-serien, och JRPG-genren för den delen, och det har därför varit synd och skam att spelet varit begränsat till den relativt lilla skara som äger en PS Vita. Lyckligtvis råder Atlus bot på denna oförrätt och ger även PC-ägare en dos av denna välsmakande karamell.

Persona 4 Golden är en rak portning av PS Vita-versionen, där mest grundläggande plattformsegenskaper som hög upplösning stöds och kombinationen mus/tangentbord kan användas för kontroll. Det handlar alltså inte om en remaster med massa nytt grafiskt godis. Det syns i allt från relativt rudimentära 3D-miljöer till avskalade konfigurationsmöjligheter. Men lyckligtvis är Persona 4 Golden precis som i originalet fortfarande en estetisk fullträff med urläcker anime-stil, seriens typiskt starka narrativ och musik som tillhör genrens bästa.

Detta handlar till syvende och sist inte om att blända PC-publiken med teknisk finess, utan att ge den möjligheten att uppleva en av JRPG-genrens absoluta finaste pärlor. Det är något jag är väldigt glad över, och ser fram emot att lämna slutgiltigt omdöme nästa vecka.

Det låter med andra ord som en ganska rättfram portning, men mer behövs nog inte eftersom det rör sig om ett av de mest uppskattade JRPG-spelen någonsin. Den fullständiga recensionen av Persona 4 Golden till PC läser ni alltså här på FZ nästa vecka.