Ska till sist avslöjas i augusti.

Sedan ett klipp läckte hösten 2018 har rykteskarusellen kring Harry Potter-rollspelet snurrat allt snabbare. Det har sagts att tanken var att Hogwarts: A Dark Legacy (som det heter, enligt ett annat rykte) skulle ha visats upp på E3, men det blev som bekant inget E3 den här sommaren.

Enligt en Bloomberg-artikel (betalvägg) och speloraklet Jason Schreier, som brukar ha bra koll på sin insider-information, kommer spelet visas upp någon gång efter DC Fan Dome i augusti. Det planeras att släppas sent nästa år med "väldigt lite inblandning" av författaren J.K. Rowling.

Spelet beskrivs återigen som en öppen värld, och det är specifikt Hogwarts och "omgivande delar" som kommer vara öppna för utforskning. Avalanche Software ska ligga bakom rollspelet, och då menar vi inte svenska Avalanche Studios utan Salt Lake City-gänget, kända för Disney Infinity.

Det här är bevisligen en illa dold hemlighet så det vore på tiden att det äntligen avslöjades.

Skicka en rättelse
Hoppas vi får se gameplay framåt sensommaren då! 30/06 Stämmer in bra på mig, är född 90 så jag var jämnårig med Harry genom släppen. Harry Potter kommer alltid ligga varmt om hjärtat för mig. Skulle lätt kunna tänka mig att spela det här spelet även fast jag kommer vara 31 när det släpps. 30/06 Här hemma hos min 9 åring går HP böckerna varmt varje dag, så jag tror absolut att det både finns gamla och nya fans som vill spela detta. 30/06 Gör dom rätt så kan detta bli hur bra som helst. Inte läst en enda bok (lat?), men har sett filmerna fler gånger än vad som borde vara nyttigt. Ska väl klassas som gubbe pga min ålder, men lite mysig fantasy skadar aldrig oavsett ålder. 30/06 Sagan om Ringen filmerna kom ju nästan 50 år efter att böckerna gavs ut. När det handlar om böcker som sålt i sådana mängder så är timing inte alls like viktigt, Harry Potter säljer ju fortfarande som smör och läses av nya generationer. Filmer kan ge... 30/06 Hoppas verkligen detta stämmer och att det blir något bra. Ett Witcher 3 fast utklädd som Harry Potter? Ja tack! 29/06 Kommer vara en fan av Harry Potter resten av mitt liv. Jag tittar om filmerna hela tiden. Så det kan aldrig vara "för sent", tycker jag. Är så jädrans hypad över detta! 29/06 Ja. Skämt åsido (självfallet)! Min sambo är tokig i världen och tvingar på mig en film då och då. Har helt klart en charm. Se filmerna eller läs böckerna, tror inte du kommer ångra dig. 29/06 Har en polare som varken sett Sagan om Ringen eller Harry Potter. 29/06 Sett första.. Dock har jag oerhört svårt att se filmer där barn är i huvudrollen. 29/06