Rogue Legacy 2 visade äntligen upp sig i slutet av förra månaden, och den första ordentliga trailern kom även med ett datum för när det skulle släppas i early access: 23 juli. Det verkar dock ha varit lite för optimistiskt för utvecklaren Cellar Door Games, och via ett inlägg på Steam meddelar de nu att man måste skjuta upp släppet med runt tre veckor till den 18 augusti. Så här skrev man (översatt):

Det har varit ett väldigt tufft beslut, men vi har bestämt oss för att försena lanseringen av Rogue Legacy 2 med tre och en halv vecka till 18 augusti, 2020. Vi har stött på ett fåtal bakslag och är inte riktigt redo att visa upp det än. Vi är dock nära (vilket är anledningen till att förseningen är så kort), och vi behöver bara lite mer tid för att få det i ett skick som vi verkligen är stolta över att visa upp.

Vi vet att många fans kommer att bli besvikna över förseningen, och vi ber om ursäkt för det. Inte ens i Early Access vill vi tumma på spelets kvalitet, och vi hoppas att det kommer synas när vi till slut släpper det.

Och så är det med det.