Fokus ligger på PS4 och Xbox One.

Bilden ovan föreställer NHL 20, men rimligen ser NHL 21 ungefär likadant ut.

Fifa 21 får dedikerade nexgen-versioner till Playstation 5 och Xbox Series X (men inte till pc, som bygger på PS4- och XB1-spelen), men i fallet NHL 21 blir det ingen dedikerad nextgen-satsning.

NHL 21 syntes inte under EA Play tidigare i sommar, men i en färsk uppdatering bekräftar EA att fullt fokus ligger på att lansera spelet till PS4 och Xbox One. Det kommer kunna spelas på nästa generations konsoler, men ett rejält NHL till nextgen kommer inte realiseras förrän senare.

For NHL 21, we made the decision to focus on adding innovation and new features rather than the resource-heavy task of porting the game to new console technology.

Är skälen coronarelaterade? Inte omöjligt, för pandemin har satt vissa käppar i releasehjulet. NHL-titlarna brukar släppas i mitten av september men under detta "extraordinära år" får vi NHL 21 först i oktober. Teamet säger sig behöva de extra veckorna för att polera och putsa (isen?).

NHL till pc fortsätter att vara ett svart hål, som det har varit sedan NHL 09.

Skicka en rättelse
För min del så gör det ingenting, förutsatt att man använder tiden på rätt sätt. Jag är ju av den lite äldre sorten här och strictly offline/Franchisespelare på de sportspel jag spelar. Önskar så att NHL-serien var av samma kaliber (eller närmare iallaf... 21/07 @Maaden_Swe: Wow.. jag har aldrig tänkt på det, men shit. Alla sportspel för 249k/år är inte dumt ändå. 21/07 Tror NHL-skaparna går på tomgång nu. När 2K lämnade över till EA försvann drivet. De behöver kanske gå ifrån modellen med ett spel per år och köra uppdateringar med lag och matchställ istället samt fundera över design och upplevelse generellt. Det är... 21/07 Fast i just det här fallet är det ju inte så 😋 det säljer för dåligt för att ödsla tid att visa upp på ea play t ex, säkert stor del i att det inte får next-genbehandling redan i år också, samma sak förra generationsskiftet, för litet team/resurser anta... 21/07 Skräll. Men förstår dom, varför lägga onödiga resurser på ett vinnande koncept sett ur företagsverksamhetsvinkel. Folk köper ju skiten år efter år endå. 21/07 NHL är nog det spel som utvecklats minst senaste 10 åren (grafiskt) och det laggar ibland fortfarande! Tycker inte det är någon enorm skillnad från sista Xbox 360 versionen. Dom borde fundera på att släppa det till PC igen. 21/07 Köper alltid senaste NHL och FIFA i ett bundle framåt vårkanten för typ 399 kr ihop på PSN Store. Det är typ vad spelen är värda. 21/07 Undrar ifall de har med ett Covid-19-läge med spel för tomma läktare... 21/07 Ja ja, när kommer nästa del av Brett Hull Hockey är vad jag vill veta! 21/07 Jag antar att de vill ha det nya högre priset när de ska sälja spelet iaf, 21/07