Turordningsbaserat rollspelsgodis.

För ett år sedan bjöds vi överraskande på ett spelbart demo av ett nytt rollspel, baserat på open source-versionen av Dungeons & Dragons 5:e upplaga. Solasta: Crown of the Magister fick ett bra mottagande, kunde finansieras via Kickstarter, och 20 oktober är det dags för early access på Steam.

Det Baldur’s Gate-liknande spelet vill tillbaka till rötterna, samtidigt som spelaren ska kunna klättra, hoppa och flyga runt hinder och använda terrängen i bästa Divinity-stil. Early access-versione ska innehålla den första “akten” och delar av akt två, vilket ska ge ungefär 10 timmars speltid. Den färdiga versionen ska njuda på runt 40 timmar speltid.

Det kompletta spelet ska släppas under 2021.Missade du demot kan du kolla in rejät med gameplay i klippet nedan.

Skicka en rättelse
Jag vet att grafik är inte allt men något jag inte förstår varför har alltid alla turordningsbaserade så grötig grafik? ja det gäller även divinity även om jag gillar spelen mycket så är det väldigt grötig grafik. Med det sagt så har väl divinity serien... 10/09 Jag önskar verkligen att du hade haft rätt :( Turn-based borgar för att stridernas svårighetsgrad strömlinjeformas samt att fighters blir lite trista i sina "slå med svärdet"-drag. 10/09 Med detta, BG 3 och Pathfinder 2 på G så ser det kommande året riktigt mysigt ut för de som gillar turordningsbaserade RPG:n. Även Realms Beyond verkar trevligt, men utvecklaren tycks ha ekonomiska bekymmer så vi får väl se om det färdigställs. 10/09 Haha ja det ser ok ut, skrev bara så för att många som gnäller på spel som de inte har spelat brukar köra med det :) Men för att vara lite seriös så tråkigt tycker jag att det ser ut att vara, sedan så är Larian en av de få studios som jag har förtroend... 10/09 Det var jävligt skumt, hade för mig att Baldurs Gate 3 var realtid med option till turn-based. Har inte sett alldeles för mycket från det då jag antagit att det skulle vara realtid hela tiden, då dom tidigare är det, antar att jag blev hypad för Baldurs... 10/09 Vad pratar du om? BG 3 är ju helt utvecklat med turordningsbaserade strider i åtanke. Du kan öht inte spela det i realtid. 10/09 Är mer för turn-based, mest därför. Baldurs gate är inte gjort för att spelas turn-based även om det är ett val man kommer kunna göra, och att det är exakt samma motor som Divinity gör det också lite mindre.. spännande, men som sagt, det är jag det. Edi... 10/09 Hurså? Menar inte att säga att du inte kan tycka det, bara nyfiken. :) 10/09 Ful grafik? Jag tycker det helt ok ut. 10/09 solasta...jag trodde först det skulle stå Solsta Cafe.. 10/09