Det blev inget E3 2020 på grund av den där pandemin vi alla är så #%#%"¤# less på, men E3 2021 kan faktiskt bli av. Typ.

Det planeras för ett streamat, tre dagar långt E3 i juni, uppger Video Game Chronicle som säger sig ha sett dokument med förslag som organisatören ESA skickat till tänkta deltagare. Där föreslås att E3 2021 äger rum den 15-17 juni, med allt från stora keynotes och stora shower till mindre evenemang med mindre utvecklare. Spelmedier ska få chans att kolla in spelen en vecka innan, och det ska ges möjlighet för allmänheten att testa demoversioner.

I en kommentar till VGC bekräftar ESA att man planerar ett omgjort E3 2021, har samtal med branschföretag och att ett officiellt besked är att vänta inom kort.

Men för att E3 2021 ska bli av krävs att spelföretagen faktiskt väljer att vara med. Vilket inte är givet - storfräsare som EA, Ubisoft och Activision har stått över E3 på senare och istället kört sina egna shower i Los Angeles i sambad med mässan. På så sätt har man inte tvingats slåss lika hårt om uppmärksamheten under mässans huvuddagar. Dessutom ska det enligt branschskvallrare kosta ett sexsiffrigt dollarbelopp för att få vara med.

Det inställda E3 2020 ledde till en stor mängd småevenemang spridda över längre tid. Om E3 2021 blir av låter det som liknande upplägg, fast mycket mer komprimerat. Någon form av spelevenemang lär vi i alla fall få se under (för)sommaren 2021.