Mortal Online 2, det hårdnackade massiva onlinerollspelet från Malmöstudion Star Vault, är nära skarp release. Spelet har alpha- och betatestats en tid, och klockan 18 i kväll körs ett stresstest alla kan söka till.

Förutom att se om kod och hårdvara funkar ihop kommer testningen vara ett försök att slå världsrekord i antal spelare samtidigt på en server utan instanser. Om det lyckas och du är med kan du alltså titulera dig "Världsmästare". Du behöver ansöka om att vara med i stresstestet, och det gör du på den här sidan där du också hittar en del övergripande info.

Det gjorde världsrekordförsök redan innan jul.

Testet fungerar också som en provkörning av spelets bestående värld, där framsteg sparas beständigt. Men som sagt: det är ett test av det – saker kan fortfarande nollställas och försvinna. Den riktiga beständiga världen sjösätts längre fram, oklart exakt när. Det finns mängder med info om spelet på hemsidan, till exemepel en fyllig FAQ och kortare info för nykomlingar.

Avslutningsvis finns anaotomilektioner att studera för dig som... tja, gillar att studera anatomi. Både kvinnlig och manlig. Och ja, den där Youtube-varningen betyder att du kanske inte ska kolla på detta med folk som inte gillar naket.