Dean Hall – mest känd som skaparen av DayZ – och hans studio Rocketwerkz visade förra året upp sitt kommande spel Icarus: No Rescue. Det rör sig om ett survival-spel som utspelar sig i en 8x8 km stor spelvärld där vartenda träd, buske och sten ska gå att skörda.

I en åtta minuter lång video i dokumentärstil som blandar riktiga skådespelare med CG får vi nu veta mer om planeten Icarus och vad som väntar oss där. Mänskligheten trodde inledningsvis att de upptäckt ett veritabelt paradis, men planetens mineraler reagerade på och saboterade försöket att terraformera planeten. Sagda mineraler är dock otroligt värdefulla, så nu har vi en väldigt ogästvänlig och farlig planet som är sprängfylld med dyrbarheter.

Själva spelet kretsar kring omgångar som kan pågå i allt från några timmar ända upp till flera veckor, och medan klockan tickar måste man inte bara se till att hitta ovan nämnda dyrbara resurser, utan även säkerställa att ens egna behov av mat och skydd blir tillfredsställda. Man kan tackla dessa omgångar antingen ensam eller tillsammans med andra.

Det gäller dock att återvända till rymdstationen som ligger i omlopp runt planeten i tid, annars blir man kvarlämnad. Väl tillbaka kan man sedan sälja materialen man samlat in för att kunna uppgradera sin utrustning.

En ordentlig gameplay-genomgång kommer att visas upp den 9 april på den officiella Twitch-kanalen, och det är tänkt att spelet ska släppas någon gång i år till PC.