Vietnamkriget är på väg till Arma 3. Inom kort får den åtta år gamla militärsimulatorn tillskott av S.O.G. Praire Fire, ett dlc-paket där delar av det långdragna kriget spelas upp på en 300 kvadratkilometer stor karta.

Paketet kodas av Savage Game Design som ska ha bollat projektet med såväl en gammal representant för USA:s specialförband som vietnamesiska rådgivare. Det rymmer fyra stridande falanger (USA, Syd- och Nordvietnams arméer, samt Viet Cong), över 50 vapen och fordon (bilar, båtar, tanks, lastbilar, cyklar, helikoptrar, jet...) och åtminstone delar av Ho Chi Minh-leden ryms på kartan. Det lockas med en multiplayer-kampanj med co-op för upp till 14 spelare, nio multiplayer-scenarion och fem singleplayer-diton.

Planen är att släppa paketet under andra kvartalet, alltså senast sista juni. Priset landar på 23 euro, knappt 250 kronor. På releasedagen uppdateras vanliga Arma 3 så att du som inte äger (eller snarare tänker äga) S.O.G. Praire Fire ändå kan spela på servrar där material från det finns.

Mer info om S.O.G. Praire Fire på sogpf.com och på Steam.