7 november är N7 Day sedan några år tillbaka, då vissa av oss firar allt som har med Mass Effect att göra. Så var även fallet igår, men det var i ärlighetens namn ett rätt blekt firande jämfört med förra året. Under 2020 utannonserades inte bara Mass Effetc: Legendary Edition – som är remastern av den ursprungliga trilogin – utan vi fick även veta att ett helt nytt Mass Effect var på gång.

I år blev det inga utannonseringar, men vi fick åtminstone en affischliknande teaser-bild som lovar att "Mass Effect kommer att fortsätta". Internet svämmar givetvis över av spekulationer angående vad bilden visar (se till att maximera bilden ovan för att se hela). Vi ser en grupp individer från ovan, varav den längst till vänster lär vara en krogan (Wrex?) och en av de andra skulle kunna vara en asari (Liara?).

De står utanför ett skepp och framför en krater som är väldigt lik "ansiktet" hos en geth. Framför kratern ser det även ut att ligga en kropp, möjligtvis en geth.

Vad allt betyder får vi förhoppningsvis veta inom en inte alltför avlägsen framtid. Vi har inget släppdatum eller ens ett officiellt namn för det kommande spelet, men det verkar onekligen som att de använder sig av Unreal Engine istället för Frostbite.