Victura och Highwire Games har meddelat att deras adopterade kontroversiella shooter Six Days in Fallujah har blivit försenat till slutet av 2022. Anledningen sägs var att utvecklarna behöver mer tid för att nå den kvalitetsnivå de själva siktar på med spelet. Peter Tamte som är VD för Victure säger så här:

“It became clear that recreating these true stories at a high quality was going to require more people, capital, and time than we had

“Doubling our team is just one of the many things we’re doing to make sure Six Days in Fallujah brings new kinds of tactical and emotional depth to military shooters.”

Six Days in Fallujah började som ett projekt av Atomic Games 2009. Spelet blev dock kritiserat för att vara ren amerikansk propaganda då det gavs ut tillsammans med CIA.Men spelet har även kritiserata från amerikanska sidan av anhöriga till avlidna soldater som deltog i striderna. Detta ledde till att Atomic Games övergav projektet och gav det till Victura och Highwire Games som tog över utvecklingen. Sedan dess har de nya utvecklarna spenderat åren med att göra om spelet och det sägs enligt dem själva nu handla om kriget verklighet och konsekvenser. Dessvärre har inte de riktigt kunnat tvätta rent namnet och spelet får fortfarande kritik och anses vara kontroversiellt. Det återstår och se hur spelet blir när det släpps - om det släpps.