Ytterligare ett år har gått, men släppdatumet för Star Citizen lyser fortfarande med sin frånvaro. Med det sagt uppdateras den spelbara alfaversionen regelbundet, och senast i raden är alfa-patch 3.16, som de kallar för Return to Jumptown.

Jumptown är ett droglabb på månen Yela som Star Citizen-spelare upptäckte under 2019. Tack vare de lukrativa... varorna... där uppstod ett oplanerat krig kring denna utpost, där vissa spelare ville dra nytta av drogerna för att tjäna rymdkosing, medan andra försökte spärra av labbet för att upprätthålla lagen. Ta en titt på den spelarskapade dokumentären om händelsen nedan.

Uppdatering 3.16 inkluderar en hommage till detta i form av eventet Jumptown 2.0. Själva labbet har expanderats avsevärt och även kompletterats med nya inrättningar på andra platser. Drogerna ligger dessutom i fysiska lådor den här gången, så vill man få dem med sig måste de fraktas ut till ens skepp och sedan vidare – vare sig man vill sälja eller lämna över dem till myndigheterna.

Eventet är sex timmar långt och anordnas flertalet gånger från 23 december till 14 januari. Den 26 december och 14 januari är eventen dessutom 48 timmar långa istället för 6. Det fullständiga schemat och instruktioner hittar ni här.

Uppdateringen kommer även med andra grejer, såsom förbättrade svävarmotorcyklar, ett nytt sjukhusområde och övergivna (och minerade) skeppsvrak som kan utforskas i jakt på dyrbarheter. För full koll på vad som händer i Star Citizen kan man med fördel titta in i spelets officiella tråd här i forumet.