Året var 1999 när Red Hot Chili Peppers släppte Californication. Många gamers hajade till lite extra när musikvideon till låten med samma namn gick varm på MTV och ZTV, eftersom den inkluderade flera sektioner som var menade att efterlikna ett spel.

På skolgårdarna skvallrades det friskt om att någon minsann kände en person som spelat det mytomspunna spelet, och vissa vågade sig till och med på att hävda att de hade det på skiva, som de konstant glömde ta med till skolan, trots löften. Som så många andra spelrelaterade skolgårdsmyter var det givetvis rent påhitt, och inget spel existerade.

Men det var då, och sedan några dagar tillbaka kan man faktiskt spela en inofficiell version av detta spel. Det är en man vid namn Miquel Camps Orteza som tagit på sig att tolka spelsekvenserna från musikvideon och skapa ett gratisspel med sju olika, varierade banor. Det är inget som lär vinna några Bafta-priser, men likväl riktigt kul att se videon komma till liv.

Av upphovsrättsmässiga skäl inkluderar inte spelet själva låten, men det kommer med länkar till Youtube så att man kan dra igång den för egen maskin medan man lirar.