Final Fantasy VI är ett av de mest omtyckta spelen i serien, och många hade sett fram emot att i helgen se vad figuren förställande huvudkaraktären Terra från Square Enix exklusiva produktserie Masterline skulle kosta. Och nog blev prislappen lite saftigare än vi väntat oss.

1 485 000 yen, motsvarande 113 000 kronor, är vad man får betala för pjäsen, åtminstone i Japan. 600 exemplar kommer att skapas, och utöver att existera i begränsad upplaga är det dessutom en väldigt stor figur. Den mäter 78 cm på höjden, 58 cm på bredden och 66 cm på djupet, och väger 34,2 kg.

Och de höjda ögonbrynen tillhör inte bara fans, utan även Final Fantasy-seriens skapare, Hironobu Sakaguchi. På Twitter frågar han (översatt nedan) Square Enix om det här inte är lika väl mycket och undrar ifall de faktiskt mår bra där borta. Han påpekar även att priset är högt till och med jämfört med kostnaden för de fysiska dioraman han och hans studio, Mistwalker, byggde för spelet Fantasian, som placerar digitala karaktärer i fysiska minivärldar.

Figuren släpps hur som helst 28 juli 2023, och trots priset kan vi nog räkna med att exemplaren förhandsbokas hyfsat fort.