Många av oss har gått vidare efter det rätt kassa Duke Nukem Forever som släpptes 2011, femton år och oräkneliga förseningar efter Duke Nukem 3D. Men snart kan det bli möjligt att testa den version av spelet som visades på E3-mässan 2001.

Den versionen ser nämligen ut att ha läckt. I ett inlägg på 4chan delar användaren "x0r" vad som verkar vara spelbar kod och information om innehållet. Materialet sägs innehålla mer eller mindre varje kapitel av det tänkta spelet, men bara vissa av dem har fiender - andra saknar innehåll. Det summerar siten Duke4.net. Materialet från E3-visningen 2001 vara med, och filmer visar partier både med och utan fiender. De flesta vapen ska fungera (men inte motorsåg och freezer), likaså ska editorn vara fullt funktionsduglig.

Läckaren säger att både källkod och editor kommer släppas på nätet i juni, vilket skulle kunna leda i massor av Duke Nukem Forever-material av 2001-modell. Om det blir så finns givetvis risk att det är olagligt att hämta, samt risk att det kan innehålla illasinnad kod som du absolut inte vill ha i din dator.

George Broussard, en av Dukes skapare, säger i en tweet att läckan ser ut att vara genuin. I övrigt vill han inte prata om saken. Eller som han uttrycker det: "återuppliva ett smärtsamt förflutet". Men han tillägger att det inte är ett "spel" som läckt, snarare ett gäng testbanor. Han avslutar med att han inte har en aning om vem som läckt materialet.

Ett gäng filmklipp från läckan: