Kommer Elden Ring att bli en ohotad Årets spel-kandidat nu när Starfield skjutits upp? Det får vi se, men det står redan klart att det är en rungande succé för Fromsoftware. Men vilka är egentligen spelets populäraste inslag? Det har japanska Famitsu tagit reda på i en undersökning med 1 700 deltagare, och Frontlinejp har varit vänliga nog att översätta resultaten.

925 av dessa säger att de förhandsbokade spelet, medan 1266 har spelat i över 100 timmar. På frågan vad de gillar med Elden ring är det handlingen och världen som rankas högst, tätt följt av "fältet", vilket vi får anta är den fysiska spelvärlden, eller kartan. De frågades även vilken deras första klass var, och där är det Vagabond och Samurai i topp (420+ personer vardera) följt av Prisoner (153 personer). Prophet var i sin tur den minst förekommande första klassen, med 53 personer.

De stats som prioriterats mest är Vigor (1243 personer) följt av Endurance (710), medan Faith låg i botten med 220 personer. Favoritvapnet blev Katana (841) följt av Greatswords (641) och Medium shield (504). Den populäraste spirit ashen blev föga förvånande Mimic tear, trots att den nerfades för en tid sedan.

Det ställdes många fler frågor, och ni läser hela undersökningen här.