1 juni Ikväll släpper ett gäng Quake-entusiaster en 20-talskompatibel version av modden som inspirerade legenden Gooseman att skapa Counter-Strike. I projektet AQtion har fans och gamla spelare återupplivat Action Quake 2 med målet att få den gamla Quake 2-modden att fungera på moderna maskiner som körs med Windows, Mac Os och Linux.

Action Quake 2 var så populärt i slutet av 90-talet att Id Software beslutade sig för att inkludera och sälja det i paketet Quake II Netpack I: Extremities, som sammanställde tolv av de allra mest populära, fanskapade custom-moddarna till spelet.

Modden skapades från början av The A-Team, och enligt Quake-wikin spelades den under lång tid, främst i Sydamerika, Skandinavien och Finland. Spelsättet karaktäriseras av snabb deathmatch och team deathmatch med ett semirealistiskt skadesystem, och banor som ofta hämtade inspiration från verkliga miljöer.

Spelet kommer att kunna hämtas gratis på Steam

Dagens community hittat ni på Discord.

Tipsaren Marcus "FragBait" Varland rekommenderade också den här videon, om man är sugen på att se “pickups och sköna skills” från dagens community.