I slutet av mars fick vi veta att piratgänget ska återvända i One Piece Odyssey och att Eiichiro Oda finns med på ett hörn. Men även om mycket lär kännas bekant, verkar Bandai Namco dessutom ha en del nyheter på lut. Den officiella webbplatsen (via Kotaku) har till exempel uppdaterats med ny information som avslöjar att spelet kommer att ha ett turordningsbaserat stridssystem.

Tidigare spel har använt Musou-stridssystemet – bland annat känt från Dynasty Warriors – men Odyssey blir alltså lite mer taktiskt. Vi ska få välja attackavstånd för de olika stråhattarna. För riktigt kniviga strider finns även "Kizuna Arts", som är samarbetsattacker man kan bränna av om man uppfyller specifika villkor under striden.

Något som kallas för "Dramatic Scenes" ska också kunna bryta ut, och de beskrivs som "problem unika för One Piece", och klarar man sig igenom dem så väntar stora belöningar. Med andra ord verkar det vara specifika utmaningar som kanske kretsar kring extra svåra fiender eller att man måste slåss på ett visst sätt.

Spelet släpps till Playstation 4/5, Xbox Series X/S och pc i år.