Elden Ring är en jättesuccé som tagit spelvärlden med storm, den saken är säker. Men även solen har fläckar, och något som många kritiserat är hur co-op fungerar. Mången gamer hade hoppats på ett äventyr som kunde upplevas från start till slut tillsammans med polare, men systemet vi istället fick har många begränsningar och gillar att skicka iväg våra vapendragare när vi till exempel spöat en boss.

Moddaren Lukeyui har dock kommit till undsättning och i dagarna släppt betaversionen av sin mod "Seamless co-op". Den gör precis vad namnet antyder, vilket alltså är att möjliggöra sömlös co-op i spelet, vilket potentiellt innebär att vi kan spela från det inledande tutorial-området till sista bossen tillsammans med andra, utan att de någonsin skickas tillbaka till sitt eget spel.

Men modden är som sagt i ett betastadie, så man ska vänta sig buggar. Redan nu inkluderar den dock många bra funktioner, som att framsteg man gör online även kommer att speglas när man lirar ensam. Man kan spela med upp till tre andra spelare och det är fullt möjligt att dela på sig för att utforska hela världen på egen hand.