Sedan Abandoned avslöjades för drygt ett år sedan har det varit... komplicerat. Så sent som i april bedyrade dock Blue Box att spelet inte är nedlagt, och att den spelbara prologen ska släppas i år.

Kanske. Kanske inte. Gamespot har varit i kontakt med flertalet källor som allesammans flaggar för problem. Utvecklingen ska ha avstannat, samtidigt som spelets riktning ska ha gjort flera U-svängar. Vad som började som ett spel om att vara fast i skogen med en blodtörstig sekt, ska sedermera ha blivit ett spel om en AI gått bananas, till att (senast) handla om vampyrer.

Hasan Kahraman, utvecklaren som mestadels styr skutan, anklagas för att vara "vilseledande och benägen till humörsvängningar", samtidigt som han inte drar sig för att bråka med sitt team.

Enligt rapporten ska Abandoned nu ha återvänt till sina survival horror-rötter, men det finns alltså ingenting som i dagsläget tyder på att någon som helst arbete bedrivs med spelet. I ett uttalande till PC Gamer förnekar Blue Box rapportens uppgifter, och vidhåller att arbetet fortskrider.

De skyller på "arga fans".

It is in development, all of this is just out of context resulted by angry fans who did not see the game, the article written by Gamespot is just based on what these angry users speculate.