Minns ni Cloudpunk? Spelet där man kanaliserade sin inre Corben Dallas för att köra svävartaxi i en neonskimrande framtidsvärld uppbyggd av voxlar (3D-pixlar)? Det var ett riktigt stämningsfullt äventyr som tyvärr hindrades från att nå högre höjder av tradiga uppdrag och röstskådespeleri som inte höll måttet (mer om det i Jockes recension). I spelet Nivalis ska vi få återvända till staden, och under PC Gaming Show fick vi en ny trailer för det.

Den här gången ska vi dock inte köra taxi, utan få utforska staden på ett lite mer intimt sätt, där vi börjar med en nudelkiosk och sakta arbetar oss upp till att äga restauranger, barer och nattklubbar. Men det slutar inte där, för vi kan även odla egna ingredienser, fiska och interagera med människorna vi stöter på. Pengarna vi tjänar kan bland annat läggas på nya lägenheter, och vi frestas även med möjlighet för romantik.

Det rör sig alltså om en lite långsammare "livssimulator" där fokus ligger på att insupa det vardagliga livet, snarare än att blotta en mörk sammansvärjning som hotar världen. Med det sagt är det fortfarande en cyberpunk-värld, så det finns en del faror att passa sig för.

Vi har inget släppdatum och spelet tycks endast vara på väg till pc.