I går höll Capcom hov, och givetvis vankades det nyheter om stortiteln Resident Evil Village. Nyheten heter Winter's Expansion och är en expansion som inkluderar tre olika delar. Först ut är möjligheten att spela ur tredjepersonsperspektiv, vilket låter som en bra uppladdning inför remaken av Resident Evil 4 (även om den lär dröja ett tag).

Vidare kommer Mercenaries-läget att få mer innehåll och fler spelbara karaktärer, inklusive en fullt utrustad Chris Redfield, Karl Heisenberg och Lady Dimitrescu, där den sistnämndas specialattack verkar vara att kasta ett sminkbord på fienderna, vilket på egen hand gör spelläget värt att prova.

Den sista delen är en ny del i handlingen, och eftersom den utspelar sig 16 år efter grundspelet och spoilar en del av handlingen, bör man sluta läsa här och skippa videon nedan om man inte spelat färdigt spelet än.

DLC:t går under namnet Shadows of Rose och ser oss axla rollen som Rose – Ethans dotter som vi försöker rädda i grundspelet. Då var hon bara en bebis, men nu är hon alltså 16 år äldre och ute efter att bryta den förbannelse som vilar över henne.

Vad hela Winter's Expansion-kalaset kommer att kosta vet vi inte, och Capcom kommer även att släppa Resident Evil Village Gold Edition, som inkluderar grundspelet och expansionen. Hur som helst släpps expansionen 28 oktober, och samtidigt kommer även multiplayer-läget Re: Verse att dra igång (som inte kostar något om man äger spelet).