Nintendos vägar äro (eventuellt) outgrundliga. Det har länge ryktats om att en Metroid Prime-remaster är färdigutvecklad och redo att släppas, och nu kommer ett liknande Fire Emblem-rykte.

Visserligen får vi Fire Emblem Warriors: Three Hopes till Switch den 24 juni (demo ute nu), men många hardcore-fans längtar nog snarare efter ett traditionellt spel än en Warrior-spinoff. Enligt ett rykte är ett sprillans nytt storspel i Fire Emblem-serien färdigutvecklat, och ska ha varit det i över ett år. Emily Rogers, som haft rätt förut, hävdar detta via forumet Famiboards.

Spelet skulle, enligt Rogers, ha släppts 2020 i samband med seriens 30-årsjubileum, med en grafisk polering som är "en förbättring jämfört med Three Houses". Huvudpersonen ska ha "konstigt rött och blått hår", vars "mor är en drake". Det låter definitivt inte olikt Fire Emblem.

Låt oss hoppas att Nintendo inte håller på spelet till 40-årsjubileumet... om ryktet stämmer.

Detta är som sagt bara rykten, och kanske får vi snart veta mer i ett förmodat Nintendo Direct. Three Hopes som snart släpps utspelar sig i samma värld som 2019 års hyllade Three Houses.