A Plague Tale: Innocence imponerade stort när det släpptes under 2019 och var verkligen ett ypperligt exempel på vad AA-segmentet har att erbjuda. Uppföljaren spinner vidare på samma koncept och det är återigen Amicia och lillebror Hugo som är huvudkaraktärerna. Under Xbox-showen för några dagar sedan fick vi en kort gameplay-snutt, och nu kan vi vila ögonen på över sju minuter till.

Vi får bland annat se Amicia använda sitt nya armborst, som lagts till i arsenalen för att komplettera hennes slunga. Det finns även flera olika typer av ammunition, material och föremål att experimentera med för att besegra fiender och lösa pussel.

Hugo blir heller inte utan uppgraderingar, och har nu bättre och mer direkt kontroll över de pestråttor som spridit sig i världen – och på tal om råttor så har antalet som kan visas på skärmen höjts från föregångarens 5 000 till över 300 000.

Även banorna har utvecklats, och uppföljaren ser ut att bjuda på betydligt större områden med olika vägar att välja mellan.

A Plague Tale: Requiem ska släppas i år till pc, Playstation 5, Xbox Series X/S och Switch (via cloud gaming).