Halo Infinite var inte riktigt fullständigt när det släpptes förra året, eftersom funktioner som co-op-kampanj och det omtyckta Forge-läget saknades. Det sistnämnda började sin resa i Halo 3 som en relativt simpel ban-editor, men spelarnas uppfinningsrikedom har uppmuntrat utvecklarna att göra läget mer och mer flexibelt. Nu har en Twitter-användare uppmärksammat oss på lite läckt material från de senaste månaderna som visar oss hur läget kan komma att se ut i Halo Infinite.

I en serie videor får vi bland annat se en funktion för att kombinera egenskaper från olika vapen. Det resulterar inte bara i självklara kombinationer, som en automatkarbin med explosivt ammo, utan även en faktisk gravity gun som låter en flytta runt och kasta föremål.

Och det slutar inte med vapen, för det finns även möjlighet att kombinera egenskaper hos fordon. Som exempel ger det oss en ilsnabb Wraith, tack vare att den kombinerats med boost-funktionen från en Brute Chopper.

Forge-läget är tänkt att läggas till i säsong tre, som drar igång 8 november. Innan dess siktar de dock på att testa läget i en öppen beta i september.

Videorna