Skepsisen mot Epic Games Store får nog sägas ha minskat åtminstone lite under de år den varit ute, kanske främst för att de kontinuerligt kastar gratis spel på oss. Många funktioner vi tagit för givet på andra plattformar saknas fortfarande, men ett av dessa tomrum har nu fyllts, åtminstone delvis.

I ett inlägg på den officiella bloggen skriver de att spelen på plattformen från och med nu kommer att visa användarbetyg. Man kommer dock inte kunna betygsätta alla spel man äger, utan det hela sker på ett slumpmässigt sätt, där personer som spelat ett spel i över två timmar kan bli erbjudna att sätta ett betyg på upp till fem stjärnor. Dessa sammanställs sedan till ett snittbetyg som visas på spelets sida.

Tillvägagångssättet är till för att motverka så kallad recensionsbombning, där massvis med personer sätter bottenbetyg av andra anledningar än att spelet faktiskt är dåligt.

Ett annat nytillskott är undersökningar som kan visas efter att man avslutat en spelsession. Där kommer man att få frågor om det man spelat, såsom "Är det här ett bra spel att spela i grupp?", "Vilket ord beskriver spelets grafik bäst?" och "Hur utmanande är det här spelets strider?" – ungefär som frågorna man kan få i Googles Play Store, med andra ord. Dessa kommer sedan att generera "taggar" till spelen för att göra det lättare att hitta titlar som passar en.