Dragonflight kommer att bli den nionde expansionen till långköraren World of Warcraft, och enligt Blizzard kommer sugna drakryttare inte att behöva vänta jättelänge på att ge sig upp i skyn. I ett inlägg på den officiella webbplatsen meddelar de att förhandsbokning av Dragonflight nu är möjlig, och skriver även att expansionen kommer att släppas senaste den 31 december 2022 – alltså någon gång i år.

Dragonflight kan köpas i tre olika versioner – Base, Heroic och Epic – som inkluderar varierande mängder extragrejer, som karaktärsboost till nivå 60 , en mount och speltid. Man kan även köpa tre olika "Complete Collection"-utgåvor, som även inkluderar alla tidigare expansioner och diverse krimskrams.

Själva expansionen lockar med ett höjt nivåtak på 70 och möjligheten att utforska de fyra nya zonerna på Dragon Isles. Det kan man göra som de existerande raserna i spelet, men även som den nya ras- och klasskombinationen dracthyr evoker, som har både människo- och drakgestalt och kan specialiseras antingen som helare eller för att göra skada på avstånd. Läs FZ:s matiga genomgång av det nya här.

Vi får givetvis även flyga drake och därtill skräddarsy dessa drakars utseende, utöver att ge dem förmågan att flyga snabbare och längre. Talangsystemet ska därtill totalrenoveras, och yrkessystemet ska också utökas till att bland annat inkludera beställningar från andra spelare.