Vi har sedan en tid tillbaka vetat att Creative Assembly jobbat på ett nytt fps i scifi-miljöer. Nu är det utannonserat, och precis som det ryktades rör det sig om ett helt nytt varumärke.

Spelet heter Hyenas och är en multiplayer-shooter där fem lag på tre personer styck ska konkurrera om att plundra skepp som är fulla med populärkulturella saker. Ja, just det, jorden är sönderspräng av miljonärer som flytt till Mars, och kvar är en svävande slum i omlopp runt solen. men de vill fortfarande äga och sälja alla häftiga saker vi har skapat under årens lopp, så de skickar skepp till vad som tidigare var jorden för att hämta dem.

Det är dessa skepp som lagen attackerar, och likt spel som Escape from Tarkov handlar det alltså om att plocka på sig så mycket dyrbarheter som möjligt och sedan fly med livet i behåll. I vägen står inte bara motståndarlagen, utan även datorstyrda fiender.

Det är på väg till pc, Xbox One, Xbox Series X/S och Playstation 4/5, men vi har inget släppdatum. Spelet ska dock alfatestas, och det kan man anmäla sig till här.