Uppdatering (15:45):
Serveruppdateringen är nu genomförd och förhoppningsvis fungerar spelet på samtliga plattformar.

Uppdatering (14.50):
En serveruppdatering påbörjades vid 14.30-tiden och väntas pågå i ungefär en timme. Om allt går som planerat kan spelet vara igång vid 15.30-tiden.

Ursprunglig nyhet:
Det är sura miner hos folk som betalat extra för att få spela F1 22 på Steam tidigare. Spelets ordinarie premiär är på fredag, men den 200 kronor dyrare Champions Edition-versionen ger tre dagars tjuvstart. Den hade premiär klockan 8 i morse, men på Steam är den ännu inte släppt. Det finns också rapporter om krångel med Origin-versionen, och även om avstängda EA-konton.

Vid 10-tiden bekräftade EA strul med Steam-versionen och att de jobbar på att lösa det. Information ska komma så snart man har något att berätta, men än har inga nya besked kommit.

Playstation- och Xbox-versionerna verkar fungera.

Just tidig tillgång till spelet är den stora grejen med Champions Edition. I övrigt får man mest kosmetiska saker och en skvätt ingame-valuta för den extra tvåhundring som den dyrare utgåvan kostar. Och då svider det förstås att inte kunna spela på utlovad tid, oavsett om ansvaret för strulet ligger hos EA, Steam, Codemasters eller någon annan. Det kanske helt enkelt är bättre att vänta tills det släppts på vanligt vis..?

FZ recenserade F1 22 i går, och vi var synnerligen nöjda med det.