I dag släpps F1 22 ordentligt (en dyrversion tjuvstartade i tisdags). Det är Codemasters trettonde fullstora spel i serien, som på senare år snittat riktigt högt när kritikerna satt sina betyg.

Även F1 22 får fina betyg: drygt 80 i Metacritic-snitt i skrivande stund. Samtidigt är det en markant sänkning av snittet, det lägsta sedan F1 2015. Återkommande kritik gäller F1 Life, ett nytt läge som mest handlar om att skapa ett hem man kan visa upp för andra. Nykomlingen superbilar går inte heller hem hos alla, och vissa saknar F1-bilar och -banor från äldre säsonger (vilket försvann redan i F1 2021). Det förekommer också rapporter om problem med rattar (både från Fanatec och Thrustmasters).

Codemasters köptes av EA i slutet av 2020, och årets spel är det andra under EA:s ägarskap. EA-skeptikernas värsta farhågor om om betalväggar och mikrotransaktioner i massor har inte besannats, men överlag är alltså kritikerna mindre nöjda med årets instans. Oklart om det är EA eller Codies som ska ha skäll för det, men förhoppningsvis är det en morot för att göra ett bättre spel nästa år.