Ubisoft har meddelat att de för att fokusera sina resurser på nyare och mer populära titlar kommer att lägga till en uppsättning äldre spel på sin lista över "avvecklade" titlar den 1 september. I praktiken innebär det att alla online-funktioner kommer att sluta fungera, vilket givetvis inkluderar allt vad multiplayer heter, men i vissa fall även åtkomst till DLC på pc, till synes även om man redan har laddat ner det.

Det rör sig om 15 olika titlar, som bland annat inkluderar Assassin's Creed II, Driver San Francisco, Rayman Legends och Splinter Cell: Blackklist. Ubisoft skriver inte uttryckligen vilken typ av DLC de menar ska sluta fungera på pc, men det spekuleras i att de enbart hänvisar till material man har kunnat låsa upp med Uplay-poäng, snarare än DLC spelare faktiskt har betalat för.

Något som talar för det är att det inte står något om att DLC för till exempel Anno 2070 ska sluta fungera, trots att man kan köpa DLC:t Deep Ocean för en hundralapp från Ubisofts butik. På den kompletta listan över avvecklade spel nämner Ubisoft dessutom ULC (unlockable content) snarare än DLC, så förhoppningsvis får spelare faktiskt behålla vad de betalat för.