13 juli 1987 såg Konamis och Hideo Kojimas Metal Gear dagens ljus, och ingen kunde väl ana vilken rafflande resa vi skulle bjudas på – eller hur illa det skulle gå. Japp, även om Metal Gear fyller 35 år just denna dagen är det lätt att hurraropen fastnar i halsen. Konami och Kojima har gjort slut, och senaste spelet i serien, Metal Gear Survive, var enligt FZ "En spya i öknen".

Och det var över fyra år sedan.

Nåväl. Kanske kan serien ändå komma att leva uti hundrade år? En tweet på seriens japanska konto (tack, VGC) hintar i alla fall om att Konami jobbar för att ta de spel som plockats ner under åren (vi skrev om ett par i höstas) tillbaka till digitala shoppar. Utgångna licenser var skälen.

The Metal Gear series, launched on 13 July 1987, celebrates its 35th anniversary today. We are preparing to resume the sale of titles that had been temporarily suspended.

Oklart exakt vilka eller hur många spel det gäller. Vi får se. Att Metal Gear någonsin blir vad den en gång var är kanske att hoppas på för mycket, men tissel och tassel gör gällande att Konami har stora planer för både nya spel och remasters. Det har också snackats om outsourcing.