Monkey Island-skaparen Ron Gilbert kände i juni att de elaka kommentarer han fått på sin blogg blev för mycket och meddelade att han skulle sluta dela med sig av nyheter om kommande Return to Monkey Island. Lyckligtvis har han inte helt slutat lägga upp saker på Twitter, och i ett av de senaste inläggen får vi ett gameplay-klipp.

Det utspelar sig i en vindpiskad, snötäckt by där det står en isstaty. Det skulle kunna vara någon form av vikingaby, baserat på designen hos ett av husen och det faktum att vad som ser ut att vara en vikingasköld finns upphängd på det. Hur som helst beger sig Guybrush in i en domstolsbyggnad, där vi får en titt på spelets dialogsystem.

Vi ser bland annat att vissa av svarsalternativen skrivs ut i sin helhet, medan andra slutar med "..." och därför inkluderar mer än vad som står på skärmen (som i vissa av de tidigare spelen). Alternativet "Guilty..." får till exempel Guybrush att säga "Guilty... of being a mighty pirate." Bra om man inte vill få skämt avslöjade i förväg, dåligt om man vill veta exakt vad Guybrush tänker säga.

Mer gameplay från spelet hittar ni här, och det ska släppas senare i år till pc och Nintendo Switch.