Tidigare i år skrev vi om ett rykte angående att en familjeprenumeration kanske skulle bli aktuell för Game Pass. Nu har Xbox tillkännagivit planerna i form av ett blogginlägg, där de meddelar att prenumerationsformen nu är tillgänglig för Xbox Insiders på Irland och i Colombia.

De skriver att prenumerationen låter en lägga till upp till fyra andra spelare, vilket alltså innebär fem personer per prenumeration. De som väljer att gå med får sin resterande prenumerationstid omvandlad, men eftersom familjeprenumerationen av naturliga skäl är dyrare, omvandlas en hel månads Game Pass Ultimate (135 kr) till 18 dagars familjeprenumeration.

Det borde innebära att en månads familjeprenumeration kostar runt 225 kronor, men det hänger på att denna omvandling följer med till det officiella släppet av prenumerationen – det kanske bara är en temporär omvandling under testfasen. Vi vet dessutom inte om familjeprenumerationen ens kommer att göras tillgänglig överallt eller om den bara är ämnad för specifika regioner i världen.