The Diofield Chronicle är ett taktiskt rollspel som släpps 22 september, och förra månaden meddelade Square Enix glädjande nog att spelet skulle få en demo innan dess – problemet var bara att demon endast skulle släppas till Playstation, Xbox och Switch, men inte pc. Någonstans på vägen har dock Square Enix ändrat sig, för demon dök inte bara upp på de utlovade plattformarna under gårdagen, utan även på Steam.

Demon inkluderar spelets inledning och fram till slutet av det första kapitlet, som inkluderar fem uppdrag. Sparfilen kan man sedan ta med sig till det färdiga spelet om man beslutar sig för att köpa det, så länge man håller sig till samma plattform – man kan alltså inte importera sparfilen från Playstation 5-demon till det slutliga spelet på Xbox Series X. Speltiden för demon uppskattas till matiga tre timmar, men kan givetvis bli både kortare och längre beroende på hur man spelar och på vilken svårighetsgrad.

Striderna i spelet är taktiska och utspelar sig i realtid, men pausar när man håller på att ge order till sina gruppmedlemmar. Ni kan ta en titt på de första 14 minuterna av spelet nedan för att få ett bättre hum om vad det handlar om, eller helt enkelt lira demon själva.

Spelet släpps till Xbox One, Xbox Series X/S, pc, Nintendo Switch och Playstation 4/5 den 22 september.