Ytterligare en dag, ytterligare en försening levererad via Twitter. Den här gången är att Inflexion Games som meddelar att deras PvE-överlevnadsspel Nightingale kommer att få vänta till första halvan av 2023 innan det släpps i early access.

En av anledningarna är att de tittat på vilka uppgraderingar som Unrean Engine 5 erbjuder och bestämt sig för att det är bättre att uppdatera till denna version av spelmotorn redan nu, snarare än efter att spelet faktiskt är ute. Vidare kommer den extra utvecklingstiden låta teamet förbättra spelet, polera spelmekaniken och lägga till mer innehåll.

Nightingale utspelar sig i en öppen spelvärld där man i rollen som realmwalker skapar speciella kort för att gå genom portaler till olika världar som kallas för fae realms. Dessa ska inkluderar allt från skogar och djungler till träsk och öknar, och världarna förändras dessutom baserat på vad man använder för att skapa korten.

Målet är att nå den magiska staden Nightingale, och på vägen ska det på sedvanligt maner samlas resurser, dödas monster och byggas både utrustning och byggnader, antingen ensam eller tillsammans med andra.

Det finns ingen PvP, så såvida inte AI:n får spader finns det ingen risk att bli gankad. Utvecklingsteamet består bland annat av lite folk från Bioware, så det finns en del erfarenhet för att ro detta i hamn.