Relationen mellan Paradox Interactive och DLC-priser har varit en het potatis ett bra tag nu, där många tycker att de tar för mycket för dem i förhållande till vad de faktiskt innehåller. Ett exempel var Royal Court till Crusader Kings 3, som gick lös på 30 €. Som svar på kritiken kring det sade företaget att deras DLC generellt varit billigare än konkurrenternas och att vi kunde vänta oss en uppåtgående trend i prissättningen.

Nu har vi fått se prov på denna uppåtgående trend, eftersom de i dagarna meddelade att de kommer att höja priset för två så kallade "flavor packs" till Crusader Kings 3 – Northern Lords och Fate of Iberia. Dessa paket går därmed från att kosta 6,99 $ till att kosta 12,99 $.

I ett foruminlägg skriver de att även framtida flavor packs kommer att ligga på denna prisnivå, men att priset för grundspelet, Royal Court och Royal Edition inte kommer att höjas. Prishöjningen kommer att träda i kraft 13 september.

Föga förvånande är kommentarerna rätt syrliga, och många ställer sig frågande till att de retroaktivt höjer priset på DLC som redan är släppt, medan andra påpekar att mängden material i dem inte rättfärdigar det nya priset. Föga förvånande har detta lett till en rad negativa recensioner av spelet och dess DLC:n på Steam.