Spider-Man Remastered släpptes på pc förra veckan, och även om många av oss har lagt tid på att utforska själva spelet, har andra roat sig med att rota runt i spelfilerna för att hitta potentiella hemligheter. Det har bland annat lett till upptäckten av referenser till ett multiplayer-läge som utvecklarna verkar ha jobbat med vid något tillfälle, men även saker som kan peka på att Sony tänker ta sin pc-satsning till en ny nivå.

Den första upptäckten gällde referenser till koppling av Playstation Network-konton. I dagsläget behöver man inget PSN-konto för att spela spel som God of War eller Days Gone, men rader som "PSNAccountLinked" och "PSNLinkingEntitlements" kan peka mot att vi i framtiden kommer att kunna (eller till och med behöva) koppla Steam-konton eller liknande till våra PSN-konton – något som Playstations pc-webbplats kanske antyder.

Vidare har man nu även hittat referenser till en "Playstation PC launcher" i filerna. Vad det är för något kan vi bara spekulera i – det kan betyda allt från ingenting till att Sony planerar att lansera Playstation Store på pc, för att på så sätt undvika att ge en del av kakan till butiker som Steam och Epic Games Store.

Tack, VGC.