Förseningsmånaden augusti skördar ännu ett offer: gänget bakom Evil West tvingas meddela att vi inte får kränga på oss cowboymunderingen och bekämpa vampyrer den 20 september som tänkt. Eller ja, du får ju förstås klä dig hur du vill då, men du lär inte behöva slåss mot övernaturligheter i vilda västern-miljö (mer troligt mot vårdare som med milda men bestämda röster insisterar på att du ska följa dem).

Evil West skjuts fram två månader, och det är nu den 22 november som gäller. Skälet är det vanliga: man behöver mer tid för finputsning.

'Förseningsmånaden augusti?' undrar du. Jo, vi har skrivit ungefär tio nyheter om försenade spel den här månaden. Mer än en försening varannan dag. Trist, men trots allt bättre än att släppa spelen trasiga. Kanske kan man önska att företagen väntar med att spå releasedatum...

Hursomhelst. Evil West har (för närvarande) releasedatum den 22 november, och det kommer till pc, Playstation 4 och 5, Xbox Series X/S samt Xbox One. En gameplay-trailer nedan, och FZ:s releaselista är ändå rätt välfylld resten av året. Och 2023-listan blir ju bara fetare hela tiden.

Tidigare rapporterade förseningar denna månad: