Christoffer Sundberg är en av grundarna av den svenska spelutvecklaren Avalanche Studios, men är sedan några år tillbaka inte längre hos företaget. I går publicerades en intervju med honom av Minnmax, där han bland annat pratade lite om ett nedlagt Iron Man-projekt som studion jobbade med för tio år sedan.

Utvecklingen ska ha pågått i cirka två år innan projektet lades ner runt 2012 på grund av "företagspolitik". Enligt Sundberg pressades de att slutföra projektet på kortare tid än planerat och fick därför en högre budget för att anställa 70-80 personer.

Med tanke på den nedkortade utvecklingstiden hade han dock haft väldigt kort tid på sig att hitta ett nytt projekt att sätta dessa personer på när Iron Man-spelet närmade sig slutskedet av utvecklingen, och han säger att studion hade kollapsat om de hade gått med på det. Därför var det förmodligen bäst att spelet lades ner. Samtidigt tror han att det hade kunnat bli riktigt bra. Fokus låg på Arkham-liknande närstrider, givetvis med möjligheten att flyga runt lite som man ville.

Ni kan se hela intervjun här. FZ intervjuade själva Sundberg under vårt 25-årsjubileum förra året, och den intervjun hittar ni här.