Survival-spel finns i näst intill oändliga mängder vid det här laget, men ett som verkligen gått hem hos spelarna är Dysmantle (även om utvecklarna inte vill kalla det för ett survival-spel), som släpptes i slutet av förra året. Nu har det fått sin första DLC-expansion, Underworld, som inkluderar en hel del nyheter.

Främst frestas vi med en underjordisk värld att utforska, såväl som nya uppdrag och mysterier att nysta upp. Eftersom det är ett survival-spel vankas det även nya recept, saker att skapa och utrustning att hitta, såväl som monster och ett par nya vapen.

Allt är dock inte frid och fröjd i underjorden, för de första reaktionerna på expansionen är lite blandade. Spelare klagar på att den inte känns särskilt polerad och att det inte finns någonstans att gräva eller skörda saker, samt att det är lätt att fastna i terrängen.

En av nyheterna med expansionen var även att den skulle lägga till fast travel mellan lägereldar, men detta har visat sig endast fungera i underjorden – inte på den existerande kartan ovan jord. De nya monstren visar sig i sin tur bara vara ett nytt monster, medan resten är varianter på existerande.