Alla drömmer vi nog mardrömmar om dagen när vår rymdkupol plötsligt attackeras av mantaliknande, flygande skuggvarelser och vi tvingas försvara den med näbbar och klor. Utvecklaren Bippinbits har tagit till vara på denna utbredda rädsla och skapat spelet Dome Keeper, tidigare Dome Romantik. Under Gamescom fick vi en ny trailer för det såväl som släppdatumet 27 september (pc).

Det innebär även att den existerande demon, som ni hittar här, kommer att tas ner den 5 september, så skynda att testa om ni gillar vad ni ser. I spelet dundrar vi ner med vår kupol på en planet, och sedan gäller det att gräva nedåt för att hitta värdefulla resurser och på så sätt uppgradera kupolens försvar såväl som ens förmåga att gräva. Vi har bland annat sett en dinosaurieliknande varelse som hjälper oss att gräva såväl som regelrätt bomber som gör grävprocessen snabbare.

Men vi har inte all tid i världen på oss, för mellan varven kommer fiendevågor vi måste försvara kupolen mot. Det hela har ett roguelite-upplägg, så räkna med att dö och successivt komma lite längre in i spelet.

27 september släpps alltså Dome Keeper till pc.