Vi skrev om systemkraven för Hogwarts Legacy härom dagen, och nu har vi dessutom fått en serie nya videor att vila ögonen på. De kretsar kring några av platserna vi kommer att få besöka, och främst de fyra elevhemmens respektive samlingsrum. Videon ovan ger en genomgång av spelet, medan videorna nedan ger oss en snabb titt på varje samlingsrum.

Först ut är Slytherin, som håller till i slottets fängelsehålor. Ingången inkluderar givetvis en slingrande orm som blottar öppningen. I spelet har de dessutom fått den stora sjön som granne, och eftersom samlingsrummet ligger under marknivå har det berikats med stora fönster som ger en undervattensvy.

Därefter följer Hufflepuff, vars samlingsrum är väldigt lummigt och främst använder sig av trä som material. De runda dörrarna för tankarna till hobbithusen i Sagan om ringen. Man tar sig in i samlingsrummet genom en gigantisk vintunna, och från takfönstret sipprar det in naturligt solljus.

Ravenclaws medlemmar är som bekant lite mer sofistikerade än resten av patrasket i slottet, och det speglas i deras ljusa och öppna samlingsrum, där kronan på verket är en stjärnkarta i taket.

Sist ut är Gryffindor, vars samlingsrum ligger i ett av slottets högsta torn och vaktas av en tavla föreställande en tjock, rosaklädd dam.

Hogwarts Legacy släpps 10 februari 2023.