Det är två månader kvar till släppet och i dag har vi fått ytterligare en kort gameplay-video från God of War Ragnarök. Denna tar oss till dvärgariket Svartalfheim – ett av nio riken som vi kommer att få utforska i spelet och "leka med maten".

Det är en plats som präglas av dvärgarnas uppfinningsrikedom, och platsen i videon kretsar specifikt kring vatten. Det ger upphov till pussel där Leviathan-yxan används för att frysa gejsrar eller där Blades of Chaos måste nyttjas för att slita sönder varmvattenberedare för att på så sätt skapa vattenflöden som driver kvarnar. Det såg hyfsat enkelt ut i videon, men vi kan nog utgå från att det finns betydligt mer komplicerade varianter.

Jon Hickenbottom och James Riding – bandesigners för spelet – påpekar även att Svartalfheim bjuder på många olika platser att besöka med massor av innehåll. De säger sig ha jobbat på att utveckla spelutrymmena för att tillföra mer variation och vertikalitet. Hur detta ter sig i praktiken får vi veta 9 november, då God of War Ragnarök släpps till Playstation 4/5.