För ett par månader sedan skrev vi om rykten som hävdade att EA inte bara jobbade på ett Black Panther-spel (fortfarande obekräftat), utan även ett med Iron Man. Och ja, det sistnämnda visade sig stämma.

I ett inlägg skriver EA att det är Motive Studio – som bland annat gjorde Star Wars: Squadrons och även jobbar på Dead Space-remaken – som utvecklar detta action-äventyr med tredjepersonsvy. De leds av Olivier Proulx, som bland annat jobbat med den omtyckta titeln Marvel's Guardians of the Galaxy.

Det är verkligen kul att samarbeta med det talangfulla teamet hos Motive Studio för att göra deras egna vision av en av Marvels viktigaste, mäktigaste och mest älskade karaktärer till verklighet.

Deras erfarenhet av att leverera både etablerade underhållningsvärldar och spännande spelmekanik – kombinerat med deras autentiska passion för den bepansrade ikonen – kommer att ge bränsle till vårt uppdrag att leverera ett kärleksbrev till en legendarisk hjälte iu form av det ultimata Iron Man-spelet. – Bill Rosemann, vice vd och creative director hos Marvel Games.

Proulx säger i sin tur att det är en ära att få skapa ett spel med en så pass unik superhjälte och att de har en riktigt bra chans att skapa en ny och unik berättelse, och han påpekar att Marvel ger dem väldigt mycket frihet. I dagsläget befinner sig dock spelet i förproduktion, så det lär dröja ett tag innan det ens avtäcks på allvar.