Slajmfarming var länge en otappad källa i spelvärlden, tills Slime Rancher dök upp i early access under 2016 och visade var skåpet skulle stå. Det gick så pass bra för det att en uppföljare blev aktuell, och nu har även Slime Rancher 2 släppts i early access på pc och "game preview" på Xbox Series X/S (inkluderas även i Game Pass).

Och bra går det. På Steam har spelet skrapat ihop ett "överväldigande positivt" omdöme efter nästan 2 000 recensioner, och konsensus tycks vara att denna uppföljare i princip är mer av samma, på gott och ont. I spelet följer vi återigen Beatrix LeBeau när hon med sin slajmsugare reser till Rainbow Island för att farma slajm och nysta upp hemligheterna på ön.

Spelet kommer att förbli i early access i minst 1 1/2 år, och de säger sig ha stora planer för innehållet som ska läggas till. De betonar även att de inte sysslar med så kallad "crunch" och att utvecklingen får ta den tid den tar. I dagsläget finns en stor värld att utforska, många typer av slajm att fånga och en introduktion till spelets handling.