Den stora snackisen i spelvärlden i september var tveklöst den läcka som Rockstar drabbades av, där videor av väldigt tidiga versioner av GTA 6 letade sig ut på nätet efter ett intrång, troligen iscensatt av en 17-åring.

Rockstar bekräftade snabbt att läckan var äkta, men sa samtidigt att arbetet med spelet skulle fortskrida som vanligt. Nu har även moderbolaget Take-Two snackat lite om incidenten, och det skedde i en telefonkonferens i samband med företagets kvartalsrapport. Där sa vd:n Strauss Zelnick bland annat:

Det finns inga bevis på att några materiella tillgångar stals, vilket är bra, och läckan kommer absolut inte att ha någon påverkan på utvecklingen eller så, men det är en otrolig besvikelse och har fått oss att bli mer vaksamma angående frågor med koppling till cybersäkerhet.

Betryggande ord alltså, om de faktiskt stämmer. Hur som helst är det givetvis otroligt tråkigt att Rockstar inte fick lov att avtäcka spelet själva, men förhoppningsvis sker det fortfarande med dunder och brak när de själva är redo att lyfta på skynket.