Arbetet med att förändra och förbättra Battlefield 2042 fortsätter, och i en video berättar Dice om vilka nyheter som är på gång.

Först berättas att spelet kommer kunna testas gratis på alla plattformar i december. När och hur meddelas inom kort.

När season 3 drar igång kommer spelet dyka upp på prenumerationstjänsterna Game Pass Ultimate och EA Play. Inte samma sak som gratis (prenumerationer kostar ju pengar), men billigt blir det. Schemat:

Be the first to deploy with these timeframes for each Free Access period:

  • Xbox: Download and play free from December 1, 12:01 AM PT – December 4, 11:59 PM PT.

  • Steam: Download and play free from December 1, 10 AM PT – December 5, 10 AM PT.

  • PlayStation: Download and play free from December 16, 8 AM PT – December 23, 8 AM PT.

Den tredje säsongen kommer också betyda en hel del utlovade förändringar, till exempel att spelarklasser återkommer. Det betyder ombalanseringar och en del andra förändringar. Du kan också se fram mot ett par nya vapen och omgjorda kartor. Manifest och Breakaway kommer båda byggas om med målet att få bättre flyt och balans.

Längre fram släpps en helt ny bana - en svensk! I videon säger speakern "one close to our hearts here at Dice" samtidigt som som vi ser Dice-kontoret i centrala Stockholm. En BF-karta på Södermalm, rentav?

Alla nyheter kommer pytsas ut i omgångar, och det lovas mer material och förändringar även efter att säsong 3 och 4 är avklarade. Så än är Dice inte färdiga med BF2042. Och du har goda chanser att till låg eller ingen kostnad testa hur bra spelet funkar efter alla förändringar sen premiären.