Yuji Naka, programmerare bakom första Sonic the Hedgehog och tidigare Sonic Team-chef, har gripits. Detta enligt den japanska nyhetssajten FNN Prime Online (via VGC). Enligt rapporten är Naka ytterligare en (av tre) som misstänks för "insider trading" gällande ett nytt Dragon Quest.

Två andra arresterades under torsdagen i Tokyo, och insiderbrottet ska alltså handla om ett nytt Dragon Quest. Nya trailers ska komma i mitten av december. Vågar vi gissa på Dragon Quest XII?

Insiderbrott är en typ av ekonomisk brottslighet. Det handlar ofta om aktiehandel som görs med information som inte är känd för allmänheten.

Yuji Naka var ett av de tyngsta Sega-namnen i drygt tjugo år, vilket inte är så konstigt då han var med och skapade Sonic the Hedgehog. Mellan 2018 och 2021 var han anställd hos Square Enix, vilket resulterade i det ljummet mottagna Balan Wonderworld. Efterspelet blev bittert.

Naka berättade att han övervägde pension, och i april stämde han Square Enix för att ha blivit bortplockad som regissör för Balan Wonderworld ett halvår innan releasen. Det rådde konflikter kring spelets "stabilitet". Naka menade att att Square Enix "inte värdesatte spel eller spelfans".

Och nu ska Naka alltså ha arresterats.